Kaaklijn behandeling met filler voor en na foto

Kaaklijn verstrakken met fillers bij Beautifier Limburg

Een strakke kaaklijn geeft een jeugdige en frisse look, en is erg bepalend voor je uitstraling. Veel mensen zijn nooit gezegend geweest met een strakke kaaklijn, maar helaas kan je kaakcontour ook met de jaren slapper worden, waardoor de kaaklijn onscherp wordt, en er hangende wangen kunnen ontstaan. Gelukkig kun je hier met een fillerbehandeling iets aan doen! Een fillerbehandeling met hyaluronzuur of collageenfiller (Radiesse®) zorgt ervoor dat je kaaklijn scherper wordt, zonder operatie. Het is een vrijwel pijnloze procedure, die er met één behandeling voor zorgt dat je eindelijke die strakke kaaklijn (terug)krijgt! In dit artikel leg ik uit hoe een kaaklijnbehandeling met fillers werkt, en laat ik een voorbeeld van een behandeling zien. Heb jij nog aanvullende vragen naar aanleiding van dit stuk? Mail me gerust. En als je zeker wilt weten of jij een geschikte kandidaat bent, kun je altijd een afspraak maken, zodat ik er (gratis en vrijblijvend!) naar kan kijken.

Oorzaak van slapper worden kaaklijn

De kaaklijn wordt bepaald door botstructuur, spieren en vetweefsel. Sommige mensen hebben van nature een minder prominente onderkaak (mandibula), waardoor de kaakcontour minder zichtbaar is. Daarnaast gaat het ouder worden gepaard met verhoogde botafbraak. Hierdoor krimpt de onderkaak. De huid zelf wordt ongeveer vanaf je 30e minder elastisch, door afname van collageen en elastine. Ook nemen spier- en vetweefsel af, waardoor de huid slapper wordt en kan gaan hangen. Al deze natuurlijke processen, zorgen ervoor dat de kaaklijn minder scherp wordt, en er zogenaamde “hamsterwangen” kunnen ontstaan. Gelukkig is hier met fillers iets aan te doen.

Kaaklijn filler behandeling voor foto
Kaaklijn filler behandeling na foto

Voor en na foto van een kaaklijnbehandeling bij Beautifier. De na-foto is direct na de behandeling genomen. Direct effect, en geen roodheid of blauwe plekken. Bij deze klant is 1,5ml Radiesse® gebruikt. Er is tevens 0,5ml Belotero+ hyaluronzuur gebruikt voor extra lipvolume.

Kaaklijn verstrakken

Je kaaklijn kun je met hyaluronzuur of collageenfillers laten verstrakken. Voor de behandeling van de kaaklijn gebruiken we bij Beautifier Maastricht vooral de collageenfillers. Deze fillers hebben als voordeel dat de ook de stevigheid en kwaliteit van de omliggende huid versterken. Dit geeft de kaaklijn, naast een verscherpt effect, ook qua huidkwaliteit een boost. Een behandeling van de kaaklijn met fillers gebeurd met een canule (stompe naald). Via één of twee prikje in beide kaakranden, wordt de kaakcontour weer aangezet en verstevigd. De behandeling duurt gemiddeld slechts 15 minuten, en is vrijwel pijnloos. Het effect van een kaaklijnbehandeling is direct zichtbaar, en het effect houdt 12 tot 18 maanden aan. Bij het teruglopen van het effect, is een touch-up behandeling mogelijk.

Wanneer wordt een kaaklijn behandeling afgeraden?

Net als bij alle andere fillerbehandelingen, wordt een behandeling van de kaaklijn met fillers afgeraden als je zwanger bent, of borstvoeding geeft. Ook bij een actieve huidziekte rond de onderkaak of hals, wordt een behandeling afgeraden. Verder is een kaaklijnbehandeling niet mogelijk bij een actieve auto-immuunziekte, zoals lupus of sarcoïdose.

Welke nazorgadviezen zijn er?

Na een kaaklijn behandeling met fillers (zowel hyaluronzuur als collageenfiller) is het belangrijk dat je de eerste dag niet intensief gaat sporten. Zes uur na de behandeling mag je weer make-up aanbrengen op de huid. Ook kun je beter de eerste week niet naar de sauna of onder de zonnebank gaan. Daarnaast is het af te raden een peeling, bindweefselmassage, laserbehandeling of andere warmtebehandelingen te ondergaan in de eerste twee weken na behandeling.

Zijn er bijwerkingen bij het behandelen de kaakcontour met fillers?

Omdat de fillers met een canule (stompe naald) in de kaaklijn ingebracht worden, is de kans heel klein dat er lokale roodheid of kleine blauwe plekjes ontstaan. De eerste dag kan de kaakrand een beetje beurs aanvoelen, maar pijnlijk is het niet. Er is geen zwelling van de huid, buiten het gewenst effect bij de kaakrand natuurlijk. Omdat hyaluronzuur van nature in de huid voorkomen, is de kans op een allergische reactie zeer gering tot nihil. Ook de collageenfiller geeft zelden tot nooit allergische klachten. Na de behandeling ben je (vrijwel altijd) direct weer toonbaar.

Prijs kaaklijn verstrakken met fillers

De prijs van een behandeling van de kaaklijn is afhankelijk van de gebruikte filler (hyaluronzuur of collageenfiller). Tijdens een vrijblijvende en kosteloze intake wordt er gekeken welke behandeling het best bij jouw gelaat, kaakvolume en wensen past. Indien gewenst, kun je je aansluitend aan de intake direct laten behandelen. In de meeste gevallen adviseer ik het gebruik van de collageenfiller bij een kaaklijn verstrakking. De gebruikte hoeveelheid filler (en dus prijs van de behandeling) is afhankelijk van je huidige kaaklijn en kaakvolume, maar bij de meeste klanten wordt 1,5ml Radiesse® gebruikt. Dit kost €425. Na de kaaklijnbehandeling is er altijd na twee weken een controle. De nacontrole is bij de prijs inbegrepen. Tijdens de nacontrole wordt er gekeken of het effect van de behandeling naar wens is.

Beautifier kliniek Maastricht in Withuishof

Beautifier kliniek Maastricht

Je bent bij Beautifier Maastricht aan het juiste adres voor al je behandeling met injectables. In onze praktijk in de Withuishof zijn wij gespecialiseerd in diverse behandelingen met botox en fillers. In onze kliniek kun je terecht voor diverse andere behandelingen, zoals permanente-make-up en huidverbetering. Het medische deel van de kliniek wordt gerund door arts Rik Dassen. Rik heeft jarenlange ervaring als huisarts in Limburg. Daarnaast is hij ook gespecialiseerd in botuline toxine en injectables. Hiervoor volgde hij zijn opleiding bij het NIMEB instituut. Rik is lid van de NVCG. Zijn specialiteit is het vertalen van jouw wensen in een passend en persoonlijk behandelplan. Indien je nog aanvullende vragen hebt, maak dan gerust een afspraak om vrijblijvend de mogelijkheden met Rik te bespreken.

Rik
Rik
  • Cosmetisch arts

  • Huisarts

  • NVCG-lid

  • NIMEB Master

  • Snel een afspraak

NVCG Logo

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 136 beoordelingen.