Botox flacon

Botox bij Beautifier Limburg

Botox (botuline toxine) is een stof die spieren ontspant, en is daardoor een effectieve manier om rimpels te ontspannen. In onze kliniek in Maastricht gebruiken we het als behandeling tegen rimpels, maar ook tegen overmatig transpireren. Ik krijg altijd veel vragen over botox, en in deze blog zal ik dieper ingaan op de vele vragen die leven bij klanten leven als ze langs komen. Op onze website kun je al een hoop lezen over botox. Als jij nog vragen hebt die niet beantwoord worden in dit artikel, mail me dan gerust.

Wat is botox?

Botox (Botuline toxine) is een eiwit, dat door de clostridium botulinum bacterie wordt geproduceerd. Er zijn verschillende vormen botulinetoxinen, waarbij gezuiverd type A botulinetoxine medisch gebruikt wordt om rimpels te behandelen. In de volksmond worden alle botulinetoxines “Botox” genoemd. Botox® is een merknaam van de firma Allergan, de eerste producent die botuline toxine type A zuiverde en voor de cosmetische markt produceerde. Op dit moment zijn er diverse producenten (Azzalure, Bocouture, Dysport, Xeomin) , die allen een gelijkwaardig product hebben. Bij Beautifier Maastricht hebben wij gekozen voor Botox® van Allergan. Op grond van wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het originele merk Botox® de beste resultaten geeft.

Hoe werkt botox?

Overactiviteit van de spieren in het gelaat kunnen rimpels en plooien en plooien veroorzaken. Botox zorgt ervoor dat de prikkels van zenuwcellen aan de spieren om samen te trekken, niet meer aankomen. Botox heeft daardoor een ontspannend effect op spieren. Hierdoor zullen lijnen en rimpels die door spieractiviteit veroorzaakt worden, verminderen of weggaan. Botox zorgt voor een natuurlijke verfrissing en verjonging van je uitstraling. Ook gaat botox verdere huidveroudering tegen. Rimpels worden niet erger, als je weer stopt met botox.

Wat kun je met botox behandelen?

Door overmatige samenknijpen van spieren kunnen er fijne lijntjes, rimpels en plooien ontstaan. Botox kan hierbij ingezet worden voor het verjongen van je uitstraling. Botox kent een scala aan mogelijkheden op cosmetisch en esthetisch gebied. De bekendste indicaties zijn:

 • Fronsrimpel (“boze blik” tussen de wenkbrauwen, minder zorgelijk kijken)
 • Voorhoofd
 • Kraaienpootjes (rimpels rond de ogen)
 • Bunny lines (fijne lijntjes op de neus)
 • Gummy smile (blootliggend en zichtbaar tandvlees bij het lachen)
 • Peri-orale lijntjes verfijnen (fijne lijntjes rond de mond , ook wel barcode-, of rokerslijntjes genoemd)
 • Tandenknarsen verminderen
 • Overmatig transpireren tegengaan
 • Wenkbrauw liften
 • Bij hoofdpijn of migraine
 • Cobblestone kin (putjes in de kin of golfbalkin)
 • Platysmaspieren hals ontspannen (kalkoenhals)
Fronsrimpel voor en na botox fotoVoorhoofdlijnen voor en na botox fotoKraaienpootjes voor en na botox foto

Hoe verloopt een behandeling met botox?

Voorafgaand aan de behandeling wordt een medische vragenlijst met je doorgenomen. Zo weten we zeker dat we Botox veilig kunnen gebruiken. De injecties duren ongeveer 10 minuten in totaal, en zijn slechts een aantal prikjes. Een Botox behandeling is niet pijnlijk. Er is geen verdoving nodig. Bij Beautifier gebruiken we de dunste naald die op de markt is (INViSBLE needle van TSK). Hierdoor is het injecteren zo pijnloos mogelijk, en eerder gevoelig dan pijnlijk te noemen.

Na de behandeling met botox is het effect na 2 tot 8 dagen aanwezig. Het maximale resultaat van de behandeling is zichtbaar op dag 14 tot 30. Als het effect minder wordt, kun je de botoxbehandeling herhalen. Botox werkt gemiddeld 3 tot 4 maanden. Naarmate iemand vaker behandeld is, wordt de werkingsduur langer en zijn er dus minder behandelingen in dezelfde periode nodig. De minimale duur tussen twee behandelingen is 3 maanden.

Wanneer kan ik geen botox gebruiken?

Botox wordt afgeraden tijdens de zwangerschap of bij het geven van borstvoeding. Ook bij bepaalde spierziekten (bijvoorbeeld myastenia gravis of ALS) wordt het gebruik van botox afgeraden. Gebruik van antibiotica is een reden om een behandeling uit te stellen tot na de kuur. Twijfel je of jouw ziekte of aandoening een probleem kan zijn voor het behandelen met Botox? Mail het gerust, of kom langs voor een vrijblijvend consult.

Wat zijn de bijwerkingen van botox?

Direct na de behandeling kan de huid lokaal wat rood worden of een beetje zwellen. Dit trekt binnen enkele uren ook weer weg, vaak al veel eerder. Soms is de injectieplaats wat gevoelig. De injectie kan soms lokaal een kleine blauwe plek geven. Het kan helpen om Arnica zalf op het blauwe plekje te smeren voor een sneller herstel. Over het algemeen is na enkele uren al niet meer te zien dat je injecties gehad hebt.
Een andere bijwerking vlak na de behandeling kan hoofdpijn zijn. Deze kan gedurende 1 tot 2 dagen aanhouden. Als je hoofdpijn voelt opkomen na de behandeling, helpt het om zo snel mogelijk 2x500mg paracetamol te nemen (indien je hier niet allergisch voor bent). Dit voorkomt dat de hoofdpijn doorzet.
Botox wordt al tientallen jaren met veel succes gebruikt in de medische en cosmetische praktijk. Bovendien zijn bij diverse onderzoeken geen negatieve lange-termijn effecten gevonden. Botox kan dus veilig gebruikt worden.

Welke nazorg adviezen zijn er bij een botox behandeling?

Voor een optimale werking van de botox is het goed om in de twee uur na de behandeling de behandelde spier zo veel mogelijk te bewegen. Na de behandeling is het belangrijk gedurende 2 uur niet te gaan liggen. Dit voorkomt dat de Botox naar andere delen van het gelaat gaat, en daar ongewenste effecten kan geven. Probeer dus ook niet te wrijven op het behandeld gebied. Sporten de eerste 24 uur afgeraden. De eerste week wordt afgeraden om de sauna te bezoeken, of te zonnebanken. Als laatste is ook het gebruik van een powerplate van invloed op de werkingsduur.
Na behandeling krijg je altijd een nazorg folder mee. Hierin staat alles ook nog eens duidelijk uitgelegd.

Wat kost een botox behandeling?

Alle behandelingen met botox bij Beautifier in Maastricht zijn inclusief kosteloos en vrijblijvend informatief consult.
Bij Beautifier bespreken we altijd de prijs vooraf. Je weet dus waar je aan toe bent, en geen verrassingen achteraf!

IndicatiePrijs
Fronsrimpel€125
Voorhoofdrimpel€125
Kraaienpootjes€125
3 zones€349
Bunny lines (neusrimpel)€75
Gummy smile€75
Wenkbrauwlift€75
Zweetoksels€399

Garantie op onze botox behandelingen

Bij Beautifier Maastricht streven wij altijd naar het beste resultaat, en vinden wij kwaliteit erg belangrijk. Het effect is niet alleen afhankelijk van de injectie, maar ook individuele verschillen in huidstructuur en gezondheid hebben een resultaat op het eindeffect. Mocht er twee weken na de injectie met Botox nog te veel beweging in de behandelde spier zitten, doen wij een gratis touch-up van het behandelde gebied. In de praktijk komt dit gelukkig zelden voor.

Beautifier kliniek Maastricht in Withuishof

Beautifier kliniek Maastricht

Je bent bij Beautifier Maastricht aan het juiste adres voor al je behandeling met injectables. In onze praktijk in de Withuishof zijn wij gespecialiseerd in diverse behandelingen met botuline toxine en fillers. In onze kliniek kun je terecht voor diverse andere behandelingen, zoals permanente-make-up en huidverbetering. Het medische deel van de kliniek wordt gerund door arts Rik Dassen. Rik heeft jarenlange ervaring als huisarts in Limburg. Daarnaast is hij ook gespecialiseerd in botuline toxine en injectables. Hiervoor volgde hij zijn opleiding bij het NIMEB instituut. Rik is lid van de NVCG. Zijn specialiteit is het vertalen van jouw wensen in een passend en persoonlijk behandelplan. Indien je nog aanvullende vragen hebt, maak dan gerust een afspraak om vrijblijvend de mogelijkheden met Rik te bespreken.

Rik
Rik
 • Cosmetisch arts

 • Huisarts

 • NVCG-lid

 • NIMEB Master

 • Snel een afspraak

NVCG Logo

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 125 beoordelingen.