Chemische peeling bij Beautifier Limburg

Chemische peelings zorgen ervoor dat je huid weer in stralende conditie komt, met een mooie egale teint en verfijnde poriën. Wie wil dat nou niet? Ik hoor vaker dat klanten de term chemische peeling wat akelig vinden, maar de behandeling valt ze achteraf altijd reuze mee. Op onze website kun je al een hoop informatie vinden over peelings. In dit artikel leg ik je graag meer uit over wat een chemische peeling precies doet, welke keuzes er allemaal zijn, en wat je kan verwachten. Als jij nog vragen over peelings, mail me gerust!

Wat is een peeling?

Een chemische peeling is een huidverbeterende behandeling. Een chemische peeling verwijdert de bovenste dode huidlagen van de opperhuid, waardoor de celvernieuwing gestimuleerd wordt. Hierdoor ontstaat er een nieuwe huid, die er herboren uitziet en vrij is van imperfecties. Je teint wordt stralender, poriën worden kleiner, en pigmentvlekken vervagen. Het verbetert je huidstructuur, door het stimuleren van collageen en elastine in de huid. Hierdoor verfijnen lijntjes en rimpels in het gelaat

Welke peeling past bij mij?

De chemische peelings die wij bij Beautifier Maastricht aanbieden zijn uit het Dermacure peeling programma van SummeCosmetics. Het Dermacure programma is geschikt voor alle huidtypes. Bij de intake kijken we welke peeling het beste bij jouw huidtype past. Dermacure peelings zijn bijvoorbeeld geschikt om indicaties als pigmentvlekken, rokershuid, zwangerschapsmaskers en acne littekens aan te pakken. Voor een optimaal resultaat worden peelings in kuurvorm aanbevolen. Het peeling programma van SummeCosmetics werkt zowel preventief als probleemoplossend. Het is geschikt voor iedereen die de gevolgen van huidveroudering wil verminderen. De peeling heeft een sterk verfrissend effect en is naast het gelaat ook geschikt voor hals, decolleté en handen.

Kan een peeling in kuurverband?

Chemische peelings kunnen zeker in kuurverband! Voor een optimaal resultaat is het goed om je peeling te herhalen. Bij Beautifier bieden wij kuren van 3 of 6 peelings aan.

Chemische peeling voor en na foto

Hoe gaat een behandeling met een peeling?

Een peeling is een huidverbeterende behandeling. En alhoewel je je huid hier een enorm plezier mee doet, is het geen verwen behandeling. Een behandeling doet geen pijn, maar tijdens de behandeling kun je een warm, branderig en trekkerig gevoel van je huid ervaren. Dit gevoel is ook snel weer voorbij. Het betekent ook dat de behandeling goed werkt. Na de peeling wordt de huid behandeld met een verzachtende crème, de zogenaamde post peel neutralising balsem. Dit product neutraliseert de werking van de peeling en voorkomt ontsteking van de huid. Een behandeling met een chemische peeling duurt ongeveer 45 minuten.

Hoe behandel ik mijn huid na een peeling?

Na de chemische peeling zal de huid wat rood zijn, en wat strak of trekkend aanvoelen. Ook kan je in de eerste dagen een beetje gaan vervellen. Met een herboren huid als resultaat! Na afloop van de behandeling ontvang je het Dermacure Advanced Recovery Serum kado! Dit is een hoog geconcentreerd gezicht serum met sterk werkende, regeneratieve werkstoffen. Het Recovery Serum  zorgt voor een snel en spectaculair herstel van de huid. Het serum bevat Epidermal Growth Factor (EGF), dat de celvernieuwing van de behandelde huidlagen ondersteunt. Zo activeert het serum onder andere de aanmaak van collageen en elastine. Direct na de peeling wordt en een volledige pipet serum op het gelaat aangebracht. Daarna gebruik je het serum in de eerste 7 dagen na de behandeling. Dit doe je door ’s morgen en ’s avonds een half pipetje serum aan te brengen onder je normale dag- en nachtverzorging.

Hoe bescherm ik mijn huid tegen de zon na een peeling?

Een nieuwe huid is extra gevoelig, hier moet de dus extra goed voor zorgen. Die vernieuwde huid is gevoelig voor zonlicht (Uv-straling). Ook in de wintermaanden is daarom het advies om altijd een SPF50 te gebruiken. Een beschermingsfactor in je normale dagverzoring is niet voldoende. Bij Beautifier adviseren we daarom om de Summe Sun met een SPF50 te dragen. Dit product is er in een neutrale variant, maar ook in de vorm van een CC cream. De Summe Sun CC cream bevat, naast een SPF50, gekleurde pigmentbolletjes die je huidskleur egaliseren en de teint extra verfrissen. Gebruik minimaal de eerste 4 weken na de behandeling een zonbeschermer.

Welke soorten peelings zijn er?

Het Dermacure peeling programma kan gepersonaliseerd worden door haar diverse aanbod. Er zijn vier formules beschikbaar, elk met hun eigen specifieke werking en resultaat:.

 • Essential correction peel soft: Hernieuwt de huid waardoor deze fijner van structuur, egaler en stralender zal zijn. Geschikt voor de gevoelige huid.
  • Bevat: azelainezuur, melkzuur, amandelzuur
 • Blemisch correction peel: Vervaagt geleidelijk aan bestaande pigmentvlekken. Pigmentvlekjes verminderen in aantal en in formaat. Gaat tevens de aanmaak van nieuwe pigmentvlekken tegen.
  • Bevat: glycolzuur, melkzuur, azelainezuur
 • Scars correction peel: Reinigt de porien diep, helpt daarmee de huid te kalmeren. Vermindert hyperpigmentie die kan ontstaan na ontstekingen.
  • Bevat: glycolzuur, amandelzuur, azelainezuur, salicylzuur
 • Age correction peel: Vermindert de diepte van expressielijntjes en rimpels. Hernieuwt zichtbaar de huid, waardoor deze er verhelderd, versterkt en verstevigd uitziet. Geeft de huid een gezonde glans.
  • Bevat: glycolzuur, melkzuur, fitynezuur
SummeCosmetics logo

Hoe optimaliseer ik het resultaat van een chemische peeling?

Voor het beste resultaat en je eigen comfort, adviseren wij je na een chemische peeling de het volgende:

 • Minimaliseer blootstelling aan UV-licht (zonlicht, zonnebank) en overmatige hitte in de eerste 4 weken na de peeling behandeling.
 • Gebruik gedurende deze periode een zonbescherming met een minimale SPF30 of hoger. Liefst SPF50. Breng deze meerdere malen per dag aan.
 • Gebruik de eerste 7 dagen na de behandeling het Recovery Serum.
 • Wacht met het gebruik van cosmetica, make-up, zwemmen in chloorhoudend water, sauna, sport, schoonheidsbehandeling en exfoliëren van de huid tot de huid volledig herstelt is.
 • Trek geen velletjes los van de huid, wanneer je aan het vervellen bent.
 • Was de behandelde huid de eerste dagen na de behandeling voorzichtig.
 • Mannen kunnen dagelijks scheren, bij voorkeur elektrisch of in één richting met een (droog) scheermes.

Wat kost een peeling?

Een chemische peeling bij Beautifier kost €125. Wil je een kuur met 3 behandelingen? Dat kost bij ons €360.
Een kuur met 6 behandelingen kan bij ons voor €690 euro.

Beautifier kliniek Maastricht in Withuishof

Beautifier kliniek Maastricht

Beautifier Maastricht is gevestigd in de Withuishof aan de Bergerstraat in Maastricht, Limburg. In onze kliniek kun je terecht voor diverse behandelingen, zoals permanente-make-up, botox, fillers, huidverbetering, en lash lift. Linde is in ons cosmedisch centrum gespecialiseerd in huidverbeterende behandelingen. Je kunt bij haar terecht voor microneedling, gezichtsbehandelingen en peelings. Zij heeft ruim 15 jaar ervaring als huidspecialiste. Binnen Beautifier Maastricht werken wij uitsluitend volgens de strenge eisen van het landelijk centrum voor hygiëne en veiligheid, welke door de GGD wordt gecontroleerd in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid.

LINDE
LINDE
Huidspecialiste
 • 17 jaar ervaring in visagie

 • 15 jaar huidspecialiste

 • Esthetica gecertificeerd

Google Beoordelingen
4.9.