Lip fillers bij Beautifier Limburg

Lippen opvullen of lippen vergroten met lip fillers is een van de meest geboekte behandelingen van dit moment. Volle lippen zijn populair geworden door Kim Kardashian en Kylie Jenner. Steeds meer mensen willen graag extra lipvolume, of een versterkte lipcontour. Ook kunnen lipfillers gebruikt worden om meer symmetrie in de lippen te bereiken. Op de website kun je al een hoop lezen over fillers in het algemeen. Op deze pagina zal ik je wat meer uitleggen over lipfillers, en technieken waar ik mee werk bij Beautfier Maastricht. Ook laat ik een voorbeeld zien van een behandeling met lipfillers die ik uitgevoerd heb in onze kliniek. Als je nog vragen over lip fillers hebt, mail me dan. Ik leg het je graag uit!

De mogelijkheden met lip fillers

Een lippenbehandeling is een delicaat proces. Er gaat daarom altijd een uitgebreide intake aan vooraf, om jouw wensen te bespreken, en samen tot een behandelplan te komen. Lippen kunnen namelijk met een aantal technieken behandeld worden. Lippen die nooit groot geweest zijn, vragen een andere aanpak dan lippen die door de jaren heen dunner geworden zijn. Bij kleine lippen geeft het een mooi effect als je vooral de vermillion border (overgang van bleke lip naar rode lip) extra accentueert. Daarnaast is het mogelijk om wat extra volume centraal in de lip te geven. Bij lippen die van zichzelf al wat volume hebben, geeft het een natuurlijker effect als je het lipvolume behandeld. Dit is uiteraard geen vuistregel, en wordt tijdens de intake altijd van persoon tot persoon bekeken.
Soms kun je een extra mooi resultaat halen, door ook verticale liplijnen (rokerslijntjes), het philtrum (de twee lijnen tussen de neus en de bovenlip) of mondhoeken mee te behandelen.

Lip fillers anatomie

Rokerslijntjes van de lippen behandelen

Rokerslijntjes kunnen met het ouder worden op de bovenlip verschijnen. Helaas ook als je niet gerookt hebt. Het goede nieuws is dat ook deze lijntjes goed te behandelen zijn met fillers. Je kunt deze lijntjes rechtstreeks behandelen, door elke lijntje apart te fillen. Als het om hele fijne lijntjes gaat, of als je lipstick bijvoorbeeld doorloopt in de lijntjes, kan het ook goed helpen om de lipcontour te behandelen. Door het verstrakken van de lipcontour, trekken de fijne lijntjes strak, en zijn ze niet meer zichtbaar.

De behandeling met lip fillers

Lip fillers zijn altijd hyaluronzuurfillers. Deze geven het meest natuurlijke resultaat. Collageen fillers zijn niet geschikt voor lippen. Een behandeling met lip fillers duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. De lippen zijn een gevoelige plek met veel zenuwuiteinden. Daarom gebruiken wij bij Beautifier alleen maar fillers waar al verdoving (lidocaïne) in zit. Indien gewenst kan de lip ook plaatselijk verdoofd worden. Het resultaat van een behandeling met lipfillers is direct zichtbaar.
De behandeling met lip fillers gebeurt in de kliniek met een naald of canule (stompe naald), afhankelijk van het te behandelen gebied. Het voordeel van een canule is dat het minder prikjes zijn, en de lip minder zwelt direct na de behandeling. Ook is de kans op blauwe plekjes kleiner.

Nazorgadviezen bij lip fillers

Direct na de behandeling met lip fillers kunnen je lippen wat stijf aanvoelen. Ook kunnen de lippen wat extra opgezet zijn door zwelling en kleine blauwe plekjes. Hierdoor is het resultaat pas na 2-3 dagen goed te beoordelen. Het helpt om de lippen de eerste uren wat te koelen. Na 6 uur mag je weer make-up op de lippen aanbrengen. Net als bij alle fillers, is het verstandig om de eerste dag niet intensief te gaan sporten. Ook is een sauna, zonnebanken, of gezichtsbehandeling de eerste week af te raden.

Hoe lang blijven lip fillers aanwezig?

Fillers blijven gemiddeld 12 maanden zitten. Het resultaat begint na 6 tot 9 maanden af te nemen. Vaak komen klanten dus al wat eerder terug om hun lippen bij te laten werken (een touch-up). Er is dan ook minder filler nodig om weer hetzelfde resultaat te bereiken.

Iemand had het laatst over botox in de lippen…

Bij behandelingen van de lippen streven we naar extra volume of strakkere lipcontouren. Dat gebeurd altijd met fillers. Botox wordt gebruikt om spieren te verslappen. Bij bepaalde indicaties (bijvoorbeeld afhangende mondhoeken) kan botox gebruikt worden. Maar dus niet om extra lipvolume te krijgen.

Lip fillers na behandeling resultaat

Behandeling met 2ml Belotero+ hyaluronzuurfillers

Wat kosten fillers?

Alle behandelingen met fillers bij Beautifier in Maastricht zijn inclusief vrijblijvende intake.
Alle lip fillers behandelingen worden met hyaluronzuur gedaan.
Twee weken na je behandeling is er altijd een nacontrole, om te kijken of je tevreden bent met het resultaat.
Bij Beautifier bespreken we altijd de prijs vooraf. Je weet dus waar je aan toe bent.

FillerPrijs
Belotero+ 0,5 ml€199
Belotero+ 1 ml€349
Belotero+ 2 ml€675

Lip fillers behandeling: een voorbeeld

Onderstaande klant kwam met het verzoek haar lippen extra volume te geven. Vooral haar bovenlip vond ze in verhouding aan de kleine kant. Het extra lipvolume mocht van haar best gezien worden, maar graag op een natuurlijke manier. Ze dacht zelf aan 2ml extra volume. De klant had nog nooit eerder een behandeling met lip fillers laten doen. Omdat de stap van naturel naar 2ml soms (achteraf) toch wat te groot is, hebben we in het behandelplan afgesproken om de behandeling in stappen van 1ml te doen. Wat ik wil voorkomen is dat het effect té heftig is, en niet meer natuurlijk oogt. Een lipbehandeling moet je uitstraling versterken, niet verstoren. Zeker als je voor de eerste keer je lippen laat behandelen, kun je beter kleinere stappen nemen.

Lip filler voor en na foto Beautifier kliniek

Lip fillers behandeling: het resultaat

Bij de eerste behandeling heb ik vooral de contour extra aangezet. Hiervoor is 1ml Belotero+ gebruikt. Het resultaat was subtiel en natuurlijk, maar wel duidelijk zichtbaar. Omdat klant na 3 maanden toch wat extra volume wenste, hebben we bij de tweede behandeling vooral het volume met 1ml extra aangepakt. Het eindresultaat hiervan zie je op de foto hierboven rechts. De foto is 2 weken na de behandeling gemaakt, en de klant was érg tevreden met het eindresultaat.
Er is overigens geen verschil in prijs tussen 2ml in 1 of 2 keer behandelen. Belangrijker is dat het eindresultaat bij je past.

Beautifier kliniek Maastricht in Withuishof

Beautifier kliniek Maastricht

Je bent bij Beautifier Maastricht aan het juiste adres voor al je behandeling met injectables. In onze praktijk in de Withuishof zijn wij gespecialiseerd in diverse behandelingen met botuline toxine en fillers. In onze kliniek kun je terecht voor diverse andere behandelingen, zoals permanente-make-up en huidverbetering. Het medische deel van de kliniek wordt gerund door arts Rik Dassen. Rik heeft jarenlange ervaring als huisarts in Limburg. Daarnaast is hij ook gespecialiseerd in botuline toxine en injectables. Hiervoor volgde hij zijn opleiding bij het NIMEB instituut. Rik is lid van de NVCG. Zijn specialiteit is het vertalen van jouw wensen in een passend en persoonlijk behandelplan. Indien je nog aanvullende vragen hebt, maak dan gerust een afspraak om vrijblijvend de mogelijkheden met Rik te bespreken.

Rik
Rik
  • Cosmetisch arts

  • Huisarts

  • NVCG-lid

  • NIMEB Master

  • Snel een afspraak

NVCG Logo

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 125 beoordelingen.