Profhilo verpakking

Profhilo hyaluronzuur huidverbetering

Profhilo is een van de nieuwste ontwikkelingen op huidverbeteringsgebied. Profhilo is puur hyaluronzuur, dat als skinbooster met injecties in de huid wordt ingebracht. Deze huidverbeterende behandeling zorgt direct voor hydratatie van de huid, en zet de huidcellen ook aan tot het vormen van collageen en elastine. Deze eiwitten zorgen ervoor dat je huid steviger en elastischer wordt, geeft een liftend effect, en laat fijne lijntjes verdwijnen. Profhilo is ideaal voor iedereen die zijn huid wil verbeteren, zonder volumetoename van het gezicht. En doordat je eigen huid aan het werk gezet wordt, krijg je altijd een natuurlijk resultaat. Wat een goede crème belooft, maakt Profhilo waar! Profhilo (product van IBSA) is sinds 2016 op de markt in Engeland en Italië, en heeft al diverse Aesthetic Awards gewonnen. Toch is deze behandeling nog niet heel bekend in Nederland. In dit artikel zal ik je uitleggen wat Profhilo is. Als je nog vragen hebt naar aanleiding van dit artikel, kun je me altijd mailen. En als je wilt weten of Profhilo geschikt zou zijn om jouw uitstraling te verfrissen en verbeteren, kun je gewoon een kosteloze en vrijblijvende intake afspreken. Dan kijken we er samen naar.
Profhilo behandeling van het gelaat

Resultaat na 3 Profhilo gelaatbehandelingen

Wat doet Profhilo?

Profhilo is ideaal om het natuurlijke verouderingsproces tegen te gaan, en je huid weer te verjongen en verstrakken. Profhilo is puur hyaluronzuur, dat op een andere manier geproduceerd is dan de “normale” hyaluronzuurfillers. Waar “normale” fillers vooral voor extra volume zorgen ter hoogte van de injectieplek, geeft Profhilo huidverbetering in een groot gebied rondom de injectie. Dat komt omdat Profhilo je eigen huidcellen (fibroblasten, keratinocyten en adipocyten) meer collageen en elastine laten maken. Deze eiwitten zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Vanaf je 30e worden deze cellen minder actief. Profhilo zorgt voor stimulering van deze cellen. Je zet dus je eigen huid weer aan het werk om te verbeteren, en bereikt hierdoor een heel natuurlijk resultaat. Door deze speciale eigenschappen geeft het geen volumetoename van het gelaat. Er zijn er slechts 5 oppervlakkige injecties per gelaatshelft nodig. Het zorgt dat probleemgebieden als hangende wangen en onscherpe kaaklijn weer verstrakken. Bovendien verbetert het de teint van je huid, verdwijnen fijne lijntjes, en werkt het sterk hydraterend. Ook vermindert het roodheid in het gelaat.

Hoe gaat een Profhilo behandeling?

Bij een Profhilo behandeling wordt het hyaluronzuur geïnjecteerd met de zogenaamde 5-points BAP techniek. Hierbij worden er op 5 plekken per zijde van het gelaat injecties geplaatst, met 0,2ml hyaluronzuur per injectie. Deze 5 plekken zijn speciaal gekozen, zodat de kans op blauwe plekken zo klein mogelijk is. De injecties zijn goed te verdragen, en in principe is er geen verdoving nodig. Als je toch graag verdoving wilt (met verdovende crème), is dat uiteraard wel mogelijk.
Bij een eerste kuur met Profhilo zijn er altijd twee tot drie behandelingen nodig, afhankelijk van je huidconditie. Tussen elke behandeling zit een maand interval.

Profhilo BAP injectietechniek

Wanneer zie ik resultaat?

Na de eerste behandeling merk je vrijwel direct dat je huid beter gehydrateerd is. Maar het duurt even voordat je resultaat van de huidverbetering en huidverstrakking ziet. Waar je bij andere hyaluronzuurfillers direct effect hebt door de volumewerking, is dat bij Profhilo anders. Omdat Profhilo de eigen huidcellen aan het werk zet, duurt het ongeveer één maand na de laatste behandeling voordat je resultaat begint te zien van de structurele huidverbetering. Na een kuur Profhilo (met twee tot drie behandelingen) heb je ongeveer 12 maanden een zichtbaar mooi resultaat.

Moet een Profhilo behandeling herhaald worden?

Helaas gaat bij iedereen de natuurlijke veroudering door. Het is daarom goed om de Profhilo behandeling te herhalen. Na de eerste kuur van twee of drie behandeling, kun je de Profhilo behandeling elke 6-12 maanden herhalen. Bij een touch-up behandeling is er slechts één behandeling nodig. De herhalingsfrequentie hangt af van je huidconditie. Je krijgt altijd persoonlijk advies wat voor jou de beste herhalingsfrequentie is.

Profhilo award 2016

Voor wie is Profhilo geschikt?

Profhilo is geschikt voor iedereen die zijn huid wil verbeteren. Het is zowel voor mannen als vrouwen geschikt, vanaf 30 jaar. Vanaf deze leeftijd nemen collageen– en elastineproductie van je huid af, waardoor de huid veroudert. Je kunt Profhilo gebruiken als “onderhoud” om de elasticiteit van je huid te behouden, maar ook als oplossing om je verslapte huid weer te verstevigen. Als de huid al érg veel elasticiteit verloren is, heeft Profhilo vaak minder effect.

Zijn er bijwerkingen?

Een Profhilo behandeling is een hele veilige behandeling. Net als bij elke injectie, is het mogelijk dat er kleine blauwe plekjes ontstaan. Omdat de injecties oppervlakkig zijn, is die kans heel gering. Om de kans op blauwe plekjes te verkleinen, is het goed om 24 uur voor een behandeling geen alcohol of ibuprofen te gebruiken. Eventuele blauwe plekjes mag je 6 uur na de behandeling gewoon camoufleren met make-up. Daarnaast zijn de eerste uren na de behandeling kleine bultjes zichtbaar op de plaats van injectie. Dit is normaal, en trekt binnen enkele uren weg.  Normaal gesproken is de dag na injectie er niets meer van te zien. Je huid wordt niet rood, en gaat ook niet schilferen na de behandeling.

Wat zijn de nazorgadviezen?

Na een Profhilobehandeling mag je na 6 uur weer make-up aanbrengen op de huid, en de huid weer wassen. De eerste dag wordt intensief sporten afgeraden. Ook kun je beter de eerste week niet naar de sauna gaan, of zonnebanken. Daarnaast is het belangrijk geen peeling, bindweefselmassage, laserbehandeling of andere warmtebehandelingen van de behandelde huid te ondergaan in de eerste twee weken na behandeling.

Wallen onder ogen voor en na foto

Welke gebieden kunnen met profhilo behandeld worden?

Profhilo is niet alleen geschikt voor huidverbetering van het gelaat. Ook de hals, decolleté, bovenarmen en handen zijn mogelijke behandelgebieden. Elk gebied heeft een eigen behandelprotocol, waardoor er met een minimaal aantal injecties toch een groot gebied behandeld kan worden.

voor en na foto van Profhilo hals behandeling

Resultaat na 3 Profhilo halsbehandelingen

Kan Profhilo gecombineerd worden met andere fillers?

Ja, dat is goed mogelijk. Profhilo werkt vooral aan huidstructuur, elasticiteit, hydratatie, fijne rimpels en teint. Als je je uitstraling verder wilt versterken met injectables, of meer volume wilt met fillers, is combineren mogelijk. Tijdens de intake worden jouw wensen besproken, en wordt in overleg een behandelplan opgesteld.

Profhilo productfoto's

Profhilo Haenkenium

Je kunt je Profhilo injectablekuur ondersteunen met de speciaal door IBSA Derma ontworpen crème, Profhilo Haenkenium. Deze crème is rijk aan hyaluronzuur. Bovendien bevat de crème het gepatenteerde salvia haenkei extract, dat als anti-oxidant functioneert. Het is de ideale ondersteuning van je Profhilo injectable kuur, en zorg voor een optimaal beschermend effect tegen huidveroudering, roodheid en hyperpigmentatie. Profhilo Haenkenium is verkrijgbaar voor €65.

Wat kost een Profhilo behandeling?

Een Profhilo behandeling kost €325 per behandeling (zie ook onze prijslijst). Hierbij wordt 2ml Profhilo hyaluronzuur in de huid ingebracht. Een eerste behandelkuur bestaat altijd uit twee of drie behandelingen. Ik bespreek altijd voor de kuur of ik verwacht of je twee of drie behandelingen nodig hebt, dus je weet van tevoren waar je aan toe bent. Als je een derde behandeling nodig hebt bij je kuur, kost deze derde behandeling €225 in plaats van €325. Bij een touch-up behandeling na 6 maanden is slechts één behandeling nodig. Na deze eerste touch-up kun je Profhilo elke 6 tot 12 maanden herhalen, afhankelijk van jouw huidtype.

Beautifier kliniek Maastricht in Withuishof

Beautifier kliniek Maastricht

Je bent bij Beautifier Maastricht aan het juiste adres voor al je behandeling met injectables. In onze praktijk in de Withuishof zijn wij gespecialiseerd in diverse behandelingen met fillers. In onze kliniek kun je terecht voor diverse andere behandelingen, zoals permanente-make-up en huidverbetering. Het medische deel van de kliniek wordt gerund door arts Rik Dassen. Hiervoor volgde hij zijn opleiding bij het NIMEB instituut. Rik is lid van de NVCG, en heeft jarenlange ervaring als huisarts in Limburg.  Zijn specialiteit is het vertalen van jouw wensen in een passend en persoonlijk behandelplan. Indien je nog aanvullende vragen hebt, maak dan gerust een afspraak om vrijblijvend en kosteloos de mogelijkheden met Rik te bespreken.

Rik
Rik
  • Cosmetisch arts

  • Huisarts

  • NVCG-lid

  • NIMEB Master

  • Snel een afspraak

NVCG Logo

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 136 beoordelingen.