Wallen onder ogen

Wallen onder ogen verminderen en verwijderen bij Beautifier Limburg

Wallen of donkere kringen onder de ogen geven je een vermoeide en grauwe uitstraling, terwijl je je vaak niet zo voelt. Ongeveer de helft van alle vrouwen boven de 30 jaar in Limburg stoort zich hieraan. Wallen zijn gelukkig vaak goed te behandelen met een behandeling van de traangoot. Bij Beautifier in Maastricht gebruiken wij hiervoor hyaluronzuurfillers. In dit artikel leg ik uit hoe een traangoot behandeling je wallen en donkere kringen kan verminderen, of zelfs kan verwijderen. Niet iedereen is echter een geschikte kandidaat voor deze behandeling. Ook daar kom ik uitgebreid op terug in dit artikel. Heb jij nog aanvullende vragen naar aanleiding van dit stuk? Mail me gerust. En als je zeker wilt weten of jij een geschikte kandidaat bent, kun je altijd een afspraak maken, zodat ik er (gratis en vrijblijvend!) naar kan kijken.

Oorzaak van wallen onder ogen

Wallen onder ogen kunnen genetisch bepaald zijn, of met de jaren zich ontwikkelen. Bij een genetische aanleg voor wallen, zie je dat mensen van jongs af aan last hebben van wallen of donkere kringen. Wallen kunnen ook ontstaan doordat (met het ouder worden) de bindweefsellaag onder de ogen slapper wordt. Als gevolg hiervan, kunnen de fatpads rond de ogen dunner worden en gaan hangen. Daarnaast kan er ook vocht ophopen onder de ogen. Ook wordt de huid rond de ogen dunner, wat een donkere kring rond het oog kan geven. Dat is een natuurlijk proces, maar wordt door veel mensen als storend ervaren. Het geeft een vermoeide of getekende uitstraling.
Mensen kunnen last van wallen krijgen, als ze erg vermoeid zijn, slecht slapen, de huid veel hebben blootgesteld aan de zon, of allergiën hebben. Ook roken en alcohol kunnen wallen verergeren. Bij vermoeidheid of allergieën zijn de wallen vaak wisselend aanwezig.

Wallen onder ogen voor en na foto

Wallen onder ogen behandelen

Wallen onder ogen en donkere kringen rond de ogen zijn vaak goed te behandelen met fillers. Voor de behandeling van de traangoot, gebruiken we bij Beautifier Maastricht hyaluronzuurfillers. Je ziet de filler zelf niet zitten, maar de filler geeft volume terug aan de traangoot, waardoor de wal minder wordt, en donkere kringen minder zichtbaar worden, of zelfs verdwijnen! Soms komen wallen rond ogen ook door volumeverlies van de jukbeenderen. Indien dit het geval is, is het vaak beter om de jukbeenderen rechtstreeks met fillers te behandelen.
Een behandeling met fillers in de traangoot gebeurd met een canule. Via één prikje in beide jukbeenderen, wordt de wal opgevuld met de canule. De behandeling duurt gemiddeld slechts 10 minuten, en is vrijwel pijnloos. Het effect van een traangoot behandeling is tot wel 18 maanden zichtbaar.

Wanneer wordt een traangootbehandeling afgeraden?

Een fillerbehandeling van wallen onder ogen of donkere kringen is een precies werk. Daarbij moeten de wallen ook geschikt zijn om met fillers te behandelen. Als er sprake is van een slappe huid rond het onderooglid, of er vocht rond het oog zit, zijn wallen niet geschikt om met fillers te behandelen. Een alternatief is dan vaak een ooglidcorrectie. Twijfel jij of je een geschikte kandidaat voor een behandeling bent? Ik kijk er graag naar in een vrijblijvend en kostenloos consult in onze kliniek in Maastricht.
Net als bij alle andere fillerbehandelingen, wordt een behandeling van de traangoot met fillers afgeraden als je zwanger bent, of borstvoeding geeft. Ook bij een actieve huidziekte rond het oog of bij het jukbeen, wordt een behandeling afgeraden. Verder kan een traangootbehandeling niet bij een actieve auto-immuunziekte.

Welke nazorgadviezen zijn er na een wallen behandeling?

Na een traangoot behandeling van je wallen is het vooral belangrijk de eerste dag er niet te veel aan te zitten/erop te drukken. Verder is het belangrijk dat je na een fillerbehandeling de eerste dag niet intensief gaat sporten. Zes uur na de behandeling mag je weer make-up aanbrengen op de huid. Ook kun je beter niet de eerste week naar de sauna gaan, of zonnebanken. Daarnaast is het belangrijk geen peeling, bindweefselmassage, laserbehandeling of andere warmtebehandelingen van de behandelde huid te ondergaan in de eerste twee weken na behandeling.

Zijn er bijwerkingen bij het behandelen van wallen met fillers?

Omdat fillers met een canule ingebracht worden, is de kans heel klein dat er lokale roodheid of kleine blauwe plekjes ontstaan. Omdat hyaluronzuur van nature in de huid voorkomen, is de kans op een allergische reactie zeer gering tot nihil. Na de behandeling ben je (vrijwel altijd) direct weer toonbaar.

Traangoot Merz scale

Prijs wallen onder ogen behandelen met fillers

Een behandeling van de traangoot met fillers heeft bij Beautifier een vaste prijs van €399. Bij een traangootbehandeling is het niet zo dat meer filler altijd beter is. Overcorrectie van de wallen kan ook een storend effect geven. Daarom is er na de eerste traangootbehandeling altijd een controle na twee weken. Meestal is de eerste behandeling voldoende. Tijdens de controle wordt er gekeken of het effect van de eerste behandeling voldoende is, of dat er nog filler noodzakelijk én mogelijk is. De €399 euro is een daarom een vaste prijs, en het maakt hierbij voor de prijs niet uit of er één of twee behandelingen nodig zijn om het gewenst resultaat te bereiken.

Beautifier kliniek Maastricht in Withuishof

Beautifier kliniek Maastricht

Je bent bij Beautifier Maastricht aan het juiste adres voor al je behandeling met injectables. In onze praktijk in de Withuishof zijn wij gespecialiseerd in diverse behandelingen met botuline toxine en fillers. In onze kliniek kun je terecht voor diverse andere behandelingen, zoals permanente-make-up en huidverbetering. Het medische deel van de kliniek wordt gerund door arts Rik Dassen. Rik heeft jarenlange ervaring als huisarts in Limburg. Daarnaast is hij ook gespecialiseerd in botuline toxine en injectables. Hiervoor volgde hij zijn opleiding bij het NIMEB instituut. Rik is lid van de NVCG. Zijn specialiteit is het vertalen van jouw wensen in een passend en persoonlijk behandelplan. Indien je nog aanvullende vragen hebt, maak dan gerust een afspraak om vrijblijvend de mogelijkheden met Rik te bespreken.

Rik
Rik
  • Cosmetisch arts

  • Huisarts

  • NVCG-lid

  • NIMEB Master

  • Snel een afspraak

NVCG Logo

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 130 beoordelingen.